Tips voor thuiswerken in coronatijd zonder lichamelijke klachten

Tips voor thuiswerken in coronatijd zonder lichamelijke klachten

Sinds de coronatijd wordt er geadviseerd om thuis te werken tenzij het niet anders kan. De boodschap van Premier Rutte was dat we de komende weken sowieso nog zoveel mogelijk vanaf huis moeten doen. Ook de niet-medische contactberoepen moeten hun werk weer stilleggen. Helaas valt hieronder ook de chiropractor, terwijl wij het aantal rug-en nekklachten door het thuiswerken helaas alleen maar zien oplopen. Core Chiropractie geeft je enkele tips om zonder lichamelijke klachten thuis te kunnen werken.

Thuiswerken zonder lichamelijke klachten

Recent was Gitte Tønner, chiropractor en voorzitter van de Nederlandse Chiropractoren Associatie te horen in Stax&Toine. Hier vertelde zij over het groeiende aantal mensen met nek-en rugklachten en gaf zij enkele tips voor het thuiswerken.

Tips voor thuiswerken zonder klachten

  • Zorg voor een goede houding tijdens het thuiswerken. Probeer te zitten onder een hoek van 90 graden, dit geldt voor de knieën, heupen en ellenbogen. De ellenbogen horen op de tafel plaats. Pas eventueel uw positie aan door bijvoorbeeld een kussen op de stoel te leggen.
  • Beeldscherm: plaats deze op ooghoogte. En indien er wordt gewerkt met een laptop, probeer dan een apart toetsenbord en muis te regelen. Let hierbij op dat de ellenboog nog steeds ontspannen in een hoek van 90 graden blijft.
  • Stoel: ga goed achterin de stoel zitten, laat uw rug rusten tegen de leuning en zet hierbij de voeten plat op de grond.
  • Probeer regelmatig pauze te nemen

Wat als je toch last van je rug-en/of nek krijgt?

Neem vrijblijvend contact met ons op om je te informeren naar de verschillende mogelijkheden voor herstel of plan gelijk in een afspraak in via onderstaande knop.