Over Madelon Bredie

Madelon Bredie heeft na het afronden van haar studie fysiotherapie ervoor gekozen om de 5-jarige studie Chiropractie te volgen in Engeland aan het Anglo European Chiropractic College. Zij heeft deze opleiding in 2013 afgerond.

NeuroImpulse Protocol (NIP)
Tijdens de studie kwam Madelon in aanraking met een van de verschillende vormen binnen de Chiropractie waaronder NeuroImpulse Protocol (NIP). Dit is een lichte behandeltechniek die lichamelijke klachten verhelpt middels een correctie via het zenuwstelsel.

Door de jaren heen heeft Madelon verschillende cursussen en opleidingen gedaan om zich te verdiepen. De laatste jaren heeft zij zich met name verdiept in de functionele neurologie binnen de Chiropractie en heeft zij verschillende cursussen gevolgd over Neurodevelopmental disorders. Haar interesse ligt onder andere ook in het behandelen van kinderen, zwangeren en sporters.

Functional Medicine
Sinds 2020 is Madelon begonnen aan de opleiding Functional Medicine (Functionele Geneeskunde) bij The Institute of Functional Medicine. Met als doel haar patiënten nog beter te kunnen helpen door het linken van meerdere systemen aan elkaar, te denken valt aan de connectie tussen de darmen en het brein. De darmen en het brein communiceren continu met elkaar. Dit houdt in dat wat er in de maag/darmen gebeurd ook invloed heeft over hoe het brein functioneert, hoe we ons voelen, denken en gedragen. Dit wordt ook wel de hersen-darm as genoemd.

Madelon is aangesloten bij Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij Stichting Chiropractie Nederland (SCN).